Kinderen oranje 580x423Wat zijn mijn rechten en plichten bij co-ouderschap over onze kinderen?

Jij en je ex moeten de afspraken over de omgang met jullie kinderen vastleggen in het ouderschapsplan. Jullie kinderen hebben immers het recht jullie te blijven zien. Daarnaast is het jullie recht en plicht omgang te hebben met de kinderen. Jullie moeten daarom een omgangsregeling opstellen, waarbij je kunt kiezen voor co-ouderschap.

Wat is co-ouderschap?

De bedoeling van co-ouderschap is dat de kinderen om en om bij jou en je ex wonen. Jullie mogen zelf weten hoe je het co-ouderschap vormgeeft, want het is geen wettelijk begrip. Veel co-ouders hebben ongeveer hetzelfde aandeel in de opvoeding en verzorging en ze delen de kosten van de kinderen.

Welke afspraken maken we over co-ouderschap?

Jullie bepalen zelf welke afspraken je maakt. Wel is het handig om over wat zaken na te denken, zoals bij wie de kinderen zijn op welke dagen en hoe lang de afspraken gelden. De afspraken over opvoeding, ontwikkeling en verzorging leg je vast in het ouderschapsplan.

Wat als we het oneens zijn?

Roep onze vrijblijvende hulp in als het jullie niet lukt het co-ouderschap vorm te geven. Wij adviseren je en kunnen contact leggen met een mediator.